Activiteiten

Activiteiten

Op deze pagina worden de activiteiten van de vereniging bijgehouden. Deze pagina is dus altijd in beweging en hier is te zien wat de vereniging zoal al ondernomen heeft. Op dit moment is dat helaas nog niet zo veel. Daar kan jij als lid verandering in brengen! Heb je een mooi idee? Neem contact op met de vereniging via de mail!

Borrel Amsterdam (25 mei, 2019 Amsterdam)

Als bestuur is het soms zoeken naar de juiste activiteiten waarbij de verhouding gezelligheid en geregel goed is. In die gedachte bleek dit een uitstekende activiteit te zijn! We hadden afgesproken in Amsterdam bij Hanneke’s boom. Naast dat de vereniging deze zaterdag te samen kwam was dit ook de terugkomdag van de nieuwste lichting School at Sea’ers. Ook zij kwamen even kijken binnen de vereniging. 

Uiteindelijk zaten we met een groep van 25+ mensen in Amsterdam, helemaal gezellig. Dit moeten we vaker gaan doen! 

Borrel bij Hanneksboom te Amsterdam

Schaatsen! (25 januari, 2019 Amersfoort)

Bij een nieuw jaar hoort uiteraard een een frisse aftrap binnen de vereniging, wij vonden schaatsen fris genoeg. Het was even zoeken naar een schaatsbaan die zo laat in het jaar nog open was maar de schaatsbaan in Amersfoort bood uitkomst! Mooi om te zien dat de meeste sassers toch echt handiger zijn op zacht(vloeibaar) water maar met enige oefening kwam iedereen uiteindelijk de baan rond. 

Bij schaatsen hoort Chocomel met Slagroom en behalve dat de barman de eerste ronde had uitgedeeld zonder eerst te controleren of er nog wel chocomel in de machine zat smaakte de tweede poging uitstekend! 

Volgend jaar weer! 

Eerste borrel (12 mei, 2018 Utrecht)

Afgelopen zaterdag 12 mei was het dan eindelijk tijd voor de eerste borrel van de alumnivereniging. De borrel vond plaat op het verenigingschip van U.S. Histos, de studentenzeilvereniging in Utrecht. Het bestuur had vroeg in de middag afgesproken om boodschappen te doen en rond 4 uur kwamen de eerste gasten binnendruppelen. Het duurde even voordat we de tap en het inschrijfsysteem onder de knie hadden, maar na een paar keer oefenen liep ook dat soepel. Onder het genot van een hapje en een drankje kon men heerlijk buiten in het zonnetje zitten. Er werd vol op bijgepraat met de mensen uit het eigen jaar en werden verhalen gedeeld en vergeleken met mensen uit andere jaren. Bestuursleden Gemma en Stephan hadden samen met Francien uit 12-13 een heerlijke maaltijd voorbereiden. Rond een uur of 7 kon iedereen een bordje ophalen om die vervolgens buiten op schoot op te eten. Uiteindelijk werd er nog tot laat buiten nageborreld en gekletst.

Kortom, het was een zeer leuke en geslaagde eerste borrel. Aan iedereen die er was bedankt voor jullie aanwezigheid; en voor de rest tot op de volgende activiteit!
Door: Annick Jungbauer

Locatie van de eerste bijeenkomst, De Oude Buis van studentenvereniging Histos